ViltgryteKategorier: Middag
(3 personer)
500 g Finnbiff Smør til steking løk (etter smak) 4 dl vann 3 ss hvetemel + litt vann = jevning 2 ss rømme 20% 3 skiver geitost 1 ts salt 1/4 pepper 10 stk enebær Tin ikke kjøttet før steking. Varm stekepannen godt og la smøret bli nøttebrunt. Brun ca. 1/3 av kjøttet om gangen, så pannen ikke blir for mye avkjølt. Legg kjøttet over i en gryte. Kok ut stekepannen med vann og ta sjyen med i gryten. Hakk løken og surr den blank i litt smør. Ha den over i gryten. Tilsett jevning og la gryten trekke i 15-20 minutter. Smak retten til med geitost, salt, pepper og knuste enebær. Tilsett rømme like før servering. Server viltgryte med potetmos eller bakte poteter og lettkokte grønnsaker. Rørte tyttebær evt. blandet med litt 20% rømme er også godt tilbehør. |
|
Dette var oppskriften slik den sto på pakken med kjøtt. Jeg brukte en halv løk og i tillegg en liten gulrot. Jeg brukte nok litt mer enn 4 dl vann, og jeg tror jeg synes 3 ss hvetemel ble litt vel mye, men jeg brukte toppede skjeer jeg da. Jeg brukte ikke stekepanne slik det står men lagde hele greia i jerngryten. Jeg hadde nok oppi litt mer rømme enn det står. Siden vi bruker lite salt i maten så droppet jeg salt, men det trengtes visst litt salt på etterpå. Synes det ble kanskje litt vel mye enebærsmak på. Jeg hadde også oppi en god håndfull med tørket traktkantarell og en teskje maltekstrakt.
|