Kaja og Marius' oppskrifter

Syltet gresskar

Kategorier: Ingen


INGREDIENSER:

1 kg renset gresskar
4 dl eddik
750 g sukker
3-4 hele ingefær

SÅNN GJØR DU:

Gresskaret renses og skjæres i terninger. Forvelles i kokende vann i 2 minutter. La de så renne godt av. Kok opp eddik, sukker og ingefær. La gresskabitene trekk i laken til de er så vidt møre og blanke. Tas opp. Dette gjøres i flere porsjoner etter hvor stor gryten er. Kok så inn laken i 10 minutter og kok opp gresskarbitene en gang til. Fyll de på rene glass og fyll opp med lake.. Sett på lokk.

Jeg hadda 750 g gresskar, så jeg laget 3/4 porsjon, men jeg brukte nellik istedenfor ingefær. Jeg har ikke så veldig sans for ingefær, egentlig. Jeg husker vi hadde syltet gresskar hjemme da jeg var liten, og det var det alltid nellik i. Jeg har lånt Norges-glass av Einar. Jeg prøvde å lage syltet gresskar ett år i Danmark også (i forfjor kanskje?) men det ble bare svart oppi der veldig fort etterpå, nesten som de \"oksiderte\". Så det var vel kanskje ikke tett nok? Jeg hadde bare vanlige syltetøyglass da. Håper det funker bedre denne gangen!

Og så får jeg finne på noe å bruke det til, for hjemme pleide vi bare å ha det i fiskesuppe, og det er jo tross alt ikke *så* veldig ofte man spiser fiskesuppe...