Kaja og Marius' oppskrifter

Sylte

Kategorier: Jul


(Løst basert på "Hjemmet" 49/87)

1.5kg ribbe (eller grisehode eller annet kjøtt)
Krydderblanding:
1 1/2 ss salt
1ts pepper
1/2ts nellik
1/2ts allehånde
1ts ingefær
2-3ts gelatinpulver

Kok opp lettsaltet vann, 1ts per liter. La det kjøttet trekke i 1.5-2 timer. Ta kjøttet ut av vannet og over på en fjøl.

Ta av svoren hel med en kniv eller stekespade.
Bland sammen krydderblandingen.

Legg et rent klede i en bolle. legg en bit av svoren i bunn med skinnet ned. Del opp kjøttet i biter på tvers av fibrene og legg kjøtt og flesk lagvis i bollen. Arbeid raskt så det ikke blir kaldt. Dekk til slutt med en bit svor.

Samle kledet rundt og surr den sammen. Legg sylten tilbake i kraften og la den trekke ved 80 grader i 20-30 minutter. Må ikke koke. Legg omgående i press, ca 6kg.

Oppskriften blir passe til ca to sylter.

Sylta kan fryses eller oppbevares under saltlake av 1liter vann, 1 1/2
dl salt og 2ss sukker. Kok opp og avkjøl laken. Legg sylta i og oppbevar i kjøleskapet.