SylteKategorier: Jul
(Løst basert på "Hjemmet" 49/87)
1.5kg ribbe (eller grisehode eller annet kjøtt) Krydderblanding: 1 1/2 ss salt 1ts pepper 1/2ts nellik 1/2ts allehånde 1ts ingefær 2-3ts gelatinpulver Kok opp lettsaltet vann, 1ts per liter. La det kjøttet trekke i 1.5-2 timer. Ta kjøttet ut av vannet og over på en fjøl. Ta av svoren hel med en kniv eller stekespade. Bland sammen krydderblandingen. Legg et rent klede i en bolle. legg en bit av svoren i bunn med skinnet ned. Del opp kjøttet i biter på tvers av fibrene og legg kjøtt og flesk lagvis i bollen. Arbeid raskt så det ikke blir kaldt. Dekk til slutt med en bit svor. Samle kledet rundt og surr den sammen. Legg sylten tilbake i kraften og la den trekke ved 80 grader i 20-30 minutter. Må ikke koke. Legg omgående i press, ca 6kg. Oppskriften blir passe til ca to sylter. Sylta kan fryses eller oppbevares under saltlake av 1liter vann, 1 1/2 dl salt og 2ss sukker. Kok opp og avkjøl laken. Legg sylta i og oppbevar i kjøleskapet. |