Stortingsboller
Kategorier: Kake
oppskrift fra Stortingets restaurant.
5 kg hvetemel 3 liter melk 600 g sukker 7 pk. gjær 8 egg 1 kg margarin kardemomme rosiner (evt. smør, kanel og sukker) 200 grader i ca 10 min. Vi brukte 1/4 oppskrift 1.25kg mel 0.75l melk 150g sukker 2pk gjør 2 egg 250g smør kardemomme rosiner Sånn gjorde vi: Sett på ovnen. Smelt smør. Ha i melk, sjekk temp (skal være som en god og varm dusj). Rør ut gjær. Bland i sukker, egg, mel/kardemomme. Den virker som det er for lite mel, men den skal være litt klissete. Hev i ca 1 time under håndkle til ca dobbel størelse. Elt ut litt. Del opp og ha i rosiner og sett på plate. Etterhev til ca dobbel str. (max 30min) Pensle med melk. Vi måtte steke mer enn de oppgitte 10 min. Mulig ovnen vår er litt rar. Det ble 36 boller. Noen av dem ble ganske store når vi gadd å etterheve dem nok. |