Kaja og Marius' oppskrifter

Sjokolade-lagkake

Kategorier: Kake


125 g smør
2 dl skummet melk
1/2 dl kakao
2 dl sukker
4-4,5 dl hvetemel
bittelitt salt
1 ts natron
3 egg

Slik gjør du
Still ovnen på 180 gr varme.
Ha smør og melk i en kjele og la det koke opp. Tas bort fra varmen. Rør inn resten av ingrediensene. Bland det godt og hell røren i en smurt springform. Sett den i ovnen og la kaken steke 35 – 40 minutter. La kaken avkjøles.

Kaken deles i tre lag og fylles med forskjellige fyll i de forskjellige lagene:

Appelsinmarmelade (Nederst)
Smørkrem (midten)
Fløte/sjokoladekrem (på toppen og kantene)

Smørkrem (Litt for stor porsjon):
250 g smør
200 g melis
1 egg
2-3 ss kakao

Fløtekrem:
1 beger kremfløte
100g kokesjokolade

Varm opp fløten og sjokoladen i biter. Rør om til alt er oppløst. La det avkjøles, sett i kjøleskapet. Piskes til krem og smøres på kaken.

Her er en oppskrift på fyll som vi ikke har prøvd, kan sikkert erstatte ett av lagene:

200 g smør
175 g melis
2 egg
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao

1½ spsk stærk kaffe
Når denne oppskriften på kakebunn følges bokstavlig så blir det klumper i røra fordi melet skal blandes i varm melk. Kan noe gjøres her?