Sjokolade-lagkakeKategorier: Kake
125 g smør
2 dl skummet melk 1/2 dl kakao 2 dl sukker 4-4,5 dl hvetemel bittelitt salt 1 ts natron 3 egg Slik gjør du Still ovnen på 180 gr varme. Ha smør og melk i en kjele og la det koke opp. Tas bort fra varmen. Rør inn resten av ingrediensene. Bland det godt og hell røren i en smurt springform. Sett den i ovnen og la kaken steke 35 40 minutter. La kaken avkjøles. Kaken deles i tre lag og fylles med forskjellige fyll i de forskjellige lagene: Appelsinmarmelade (Nederst) Smørkrem (midten) Fløte/sjokoladekrem (på toppen og kantene) Smørkrem (Litt for stor porsjon): 250 g smør 200 g melis 1 egg 2-3 ss kakao Fløtekrem: 1 beger kremfløte 100g kokesjokolade Varm opp fløten og sjokoladen i biter. Rør om til alt er oppløst. La det avkjøles, sett i kjøleskapet. Piskes til krem og smøres på kaken. Her er en oppskrift på fyll som vi ikke har prøvd, kan sikkert erstatte ett av lagene: 200 g smør 175 g melis 2 egg 1 ts vaniljesukker 2 ss kakao 1½ spsk stærk kaffe |
|
Når denne oppskriften på kakebunn følges bokstavlig så blir det klumper i røra fordi melet skal blandes i varm melk. Kan noe gjøres her?
|