Shepherds pie
Kategorier: Middag
25.jan.2003 Oppskrift på Shepherd\'s pie (fant noe på nett og fant på noe selv)
3 løk 140-500g kjøttdeig 2ss mel Gulerøtter Erter ca 5dl buljong 8 poteter Kutt løkene i småbiter og stek i en stekepanne. Hvis du ikke skal stå ov være *veldig* påpasselig så kan man ha i litt olje. Når løken er blank har man i kjøttdeig. 140g blir OK til to personer, men man kan godt ha i mer. Oppskriften sa ca 500g til 4 personer. Så steker man til kjøttdeigen er brun og passer på å dele den opp i småbiter. Så har man i 2 ss hvetemel og rører godt og passer på at det ikke blir klumper. Så har man i gulerøtter og har i buljong litt etter litt sånn at det blir sånn passe tykt og melet løser seg hvis det ikke allerede har gjort det, og sånn at man har litt væske å koke gulerøttene i. 3 gulerøtter ble litt i meste laget til oss. Ha i et laubærblad. Så har man i erter (vi brukte frosne, ca 1 dl) og så lar man de stå og puttre og koke til det har sånn passe konsistens og gulerøttne er kokt. Smak til med salt og pepper og evt andre krydder som man har lyst til. Gjerne også persille. Så koker man poteter og skreller dem enten før eller etter etter, og moser dem sammen. For å få en bra konsistens på potetmosen kan man ha i litt smør eller melk. så har man kjøttblandingen i en ildfast form (gjerne smal med høye kanter), og klemmer den godt utover med en skje, og så har man potetmosen oppå i et tett lag over kjøttblandingen, og så pynter man med velig tynne skiver av tomater. Vi hadde ikke tomater, men brukte squash istedet. Potetmosen kan også pensles med smør for å få kulere farge. Så skal den stå i ovnen i ca 20min på 190 grader eller til alt er varmt og potetmosen begynner å få skorpe. Serveres med kokte grønne bønner og broccoli. Nam. |