ScampiwokKategorier: Middag Orientalsk
En pakke frosne, ferdig kokte scampi (500g)
En grønn paprika En rød paprika 3 fedd hvitløk 1/2 stor bunt vårløk En boks vannkastanjer En liten boks ananas i biter 1/2 pakke sukkererter En stor umoden mango En fersk rød chili Soyaolje En kokepose fullkornsris Kutt opp vårløk, paprika og mango i biter. Grovhakk hvitløken. Hell vannet av ananas og vannkastanjer. Varm stekepannen på max, ha oppi scampi. De avgir mye vann, la dem steke seg nesten tørre, gjerne med litt olje. Ta dem ut av pannen, varm pannen godt igjen, stek en porsjon av grønnsakene i olje. La dem steke raskt på høy varme 3-4 minutter, ta ut grønnsakene, varm pannen igjen. Fortsett slik til alt er stekt. Ikke ha for store mengder i pannen av gangen, da blir det mykt uten å bli stekt. Når alt er stekt bland alle grønnsakene og scampien i pannen så de får varmet seg litt, tilsett evt. saus nå. Kok ris ved siden av. Smakte utmerket som det gjorde, men hvis man vil ha enda flere smaker/saus på kan man tilsette f.eks. honning, soyasaus, mere chili (ble bare bittelitt sterkt), kokosmelk, sitronsaft, eller hvis man synes man MÅ, ingefær, koriander og sitrongress. |