Kaja og Marius' oppskrifter

Scampiwok

Kategorier: Middag Orientalsk


En pakke frosne, ferdig kokte scampi (500g)
En grønn paprika
En rød paprika
3 fedd hvitløk
1/2 stor bunt vårløk
En boks vannkastanjer
En liten boks ananas i biter
1/2 pakke sukkererter
En stor umoden mango
En fersk rød chili

Soyaolje
En kokepose fullkornsris

Kutt opp vårløk, paprika og mango i biter. Grovhakk hvitløken. Hell vannet av ananas og vannkastanjer.

Varm stekepannen på max, ha oppi scampi. De avgir mye vann, la dem steke seg nesten tørre, gjerne med litt olje. Ta dem ut av pannen, varm pannen godt igjen, stek en porsjon av grønnsakene i olje. La dem steke raskt på høy varme 3-4 minutter, ta ut grønnsakene, varm pannen igjen. Fortsett slik til alt er stekt. Ikke ha for store mengder i pannen av gangen, da blir det mykt uten å bli stekt. Når alt er stekt bland alle grønnsakene og scampien i pannen så de får varmet seg litt, tilsett evt. saus nå.

Kok ris ved siden av.

Smakte utmerket som det gjorde, men hvis man vil ha enda flere smaker/saus på kan man tilsette f.eks. honning, soyasaus, mere chili (ble bare bittelitt sterkt), kokosmelk, sitronsaft, eller hvis man synes man MÅ, ingefær, koriander og sitrongress.