Romkake (barnevennlig)Kategorier: Kake
05.sep.2003
Det var litt vanskelig å finne en oppskrift som var \"barnevennlig\", men det jeg endte opp med å lage ble veldig godt, så jeg skriver inn oppskriften her: Sukkerbrød: 4 egg 1dl sukker 1.5ts bakepulver 1.5dl mel 1dl potetmel. Visp eggedosis og tilsett det andre. Stekes 150grader 45-60min Avkjøles forsiktig Romkrem/vaniljekrem: 4 eggeplommer 35g maizena 100g sukker litt vaniljesukker 1/2l fløte/melk romdråper (en god del) pisk sammen eggeplommer og maizena og sukker kok opp fløte/melk og ha litt over i eggeblandingen, rør ut og ha så resten over i eggeblandingen. Når alt er rørt ut så has det tilbake i kjelen og kokes opp under omrøring til det blir stivt. Ikke for lenge for da blir det eggerøre. Smak til med vaniljesukker og romdråper, det er letterst å gjøre før den blir helt stiv mens man likevel bare rører og kjeder seg. Del kakebunnen i to og ha romkrem i mellom. Det gjør ikke noe om den er varm, da blir bare kaken mer soggy. Lag melis, gjerne med litt eggeplomme og ha over, og strø på kakepynt. |