Ribbesylte
INGREDIENSER
1 kg ribbe med svor 1 ss salt 1 ts pepper ½ ts malt nellik ½ ts malt allehånde ½ ts malt ingefær 5 ts gelatinpulver ½ stk finhakket løk (kan sløyfes) 1. Ta ut bena med en skarp kniv. Skjær langs begge sidene på benet. Skjær så under, og vipp det ut. Eller be om hjelp i butikken. 2. Kok opp vann og legg ribba i. Den skal nå trekke ved kokepunktet i ca. 2 1/2 time. 3. Bland sammen krydder, gelatinpulver og løk. Kle en brødform med aluminiumsfolie. 4. Ta ribba opp og la den renne av seg. Skjær ribba i skiver på langs. 5. Legg svoren ned i formen først, ha på litt krydderblanding, og legg på neste lag med kjøtt. Fordel krydderblandingen mellom hvert lag. 6. Pakk aluminiumsfolien rundt sylta, legg på 2-3 kg press og sett den kjølig til neste dag. <a href=http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjonell-norsk-mat/ribbesylte>http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjonell-norsk-mat/ribbesylte</a> |