Kaja og Marius' oppskrifter

Ribberull

Kategorier: Ingen


- 1 side flatribbe skjæres i to langs etter trevlene sånn at den henger sammen.
Legg den med svoren ned og skær bort svor som vil komme inni rullen.

lag krydderblanding av:
- 2 ts salt
- 1 ts hel hvit pepper
- 1 ts allehånde
- 1 ts hele nellik
- 1 ts malt muskat
Alt knuses, blandes og gnis godt inn i ribba.
Rulles og surres.
Kokes i vann med 2ts salt pr liter vann, 1/2 løk, 1 gulrot, 2ts hele pepper.
Trekkes i ca 2,5 timer når ribba veier rundt 2-2,5 kg.
Legges i press.
Har du syltepresse må du bare passe på å ikke skru for hardt til, for da blir sylta helt flat.
Hvis ikke så har jeg pleid å rulle den inn i et lin-håndkle, lagt den i en kjele og lagt et lodd eller noe annet tungt over!
Lykke til!
Jeg hadde i en stripe med svisker, se burde vært i mindre bilter.
Mere krydder neste gang.

Oppskrift herfra: <a href=http://guru.sol.no/node/35248>http://guru.sol.no/node/35248</a>