RibberullKategorier: Ingen
- 1 side flatribbe skjæres i to langs etter trevlene sånn at den henger sammen.
Legg den med svoren ned og skær bort svor som vil komme inni rullen. lag krydderblanding av: - 2 ts salt - 1 ts hel hvit pepper - 1 ts allehånde - 1 ts hele nellik - 1 ts malt muskat Alt knuses, blandes og gnis godt inn i ribba. Rulles og surres. Kokes i vann med 2ts salt pr liter vann, 1/2 løk, 1 gulrot, 2ts hele pepper. Trekkes i ca 2,5 timer når ribba veier rundt 2-2,5 kg. Legges i press. Har du syltepresse må du bare passe på å ikke skru for hardt til, for da blir sylta helt flat. Hvis ikke så har jeg pleid å rulle den inn i et lin-håndkle, lagt den i en kjele og lagt et lodd eller noe annet tungt over! Lykke til! |
|
Jeg hadde i en stripe med svisker, se burde vært i mindre bilter.
Mere krydder neste gang. Oppskrift herfra: <a href=http://guru.sol.no/node/35248>http://guru.sol.no/node/35248</a> |