OstekakeKategorier: Kake
225 g Kornmo fullkornkjeks (1 pk)
125 g Soft flora 200 g Philadelphia light 1 ts vaniljesukker 1 beger lettrømme (3 dl) 2,5 dl kremfløte 1 pk sitrongele Lag gele med 2,5 dl vann. La den avkjøle, men ikke stivne. Smelt margarinen og avkjøl den. Knus kjeksene i kjøkkenmaskinen. Bland margarin og kjekssmuler, og ha det i en rund springform. Press godt sammen mot bunnen. Pisk kremfløten. Rør inn rømme, vaniljesukker, ost og den avkjølte geleen. Hell blandingen over kjeksen i formen. Sett kaken til avkjøling i kjøleskapet over natten. Pynt gjerne med dekorative frukter og server med en fruktsaus eller coulis. |
|
Dette er min tilpasning av en ganske vanlig oppskrift på ostekake. Den viktigste endringen er at jeg ganske enkelt har droppet 100 g melis som skulle være med i osteblandingen. Jeg synes kaken blir søt nok med sukkeret i gelepakken, samt servering av fruktsaus til.
|