Martas lurekakeKategorier: Kake
Ingredienser:
4 egg 2 dl sukker 1,5-2 dl grov sammalt rug 4 ss kli 1 ss potetmel 2 ts bakepulver Fyll/pynt: Tyttebær (rørt eller syltetøy) Lettrømme eller vaniljekesam (Grovhakkede nøtter el. mandler er valgfritt) Ovn: 180 grader, 20 min. Fremgangsmåte: Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i det tørre. Hell røren i en rund springform og stek på 180 grader i ca. 20 min. Avkjøl kaken. Legg et lag med tyttebærsyltetøy eller rørt tyttebær oppå. Rett før servering legg en ring av lettrømme eller vaniljekesam rundt kanten, eller server rømmen ved siden av. Hvis ønskelig strø grovhakkede mandler eller nøtter oppå. (Eller kanskje solsikkefrø?) |
|
Kaken heter lurekake fordi den minner litt om nøttekake men er helt nøtte- (og havre!) fri. Dessuten er det veldig lite usunne ingredienser i forhold til andre kaker! Marta hadde bakt den til Monica&Kolafs bryllup, og den var superfrisk og et kjempegodt alternativ til alle de tunge og mektige kakene man alltid ser. Det var veldig hyggelig å få oppskriften og å få lov å legge den ut her.
|