Kaja og Marius' oppskrifter

Laks i ostesaus

Kategorier: Middag


https://www.carolinebergeriksen.no/2013/08/28/oppskrift-onsdag-laks-i-ostesaus

♥ 4 laksefileter uten skinn og bein ♥ 200 gram philadelphia ♥ 3 dl. kremfløte ♥ 1 pakke bacon – 140 gram ♥ et blomkålhode ♥ smør ♥ salt og pepper ♥ muskat ♥ sitron ♥ persille

Slik gjør du laks:

Hakk bacon i terninger og stek det godt. Bland sammen philadelphiaost og kremfløte, litt salt og pepper og kok opp. Når fløte og ost har blandet seg skikkelig, blander du inn det stekte baconet. Du kan gjerne bruke noe av stekefettet også. Smak til med salt og pepper. Legg laksefiletene i en ildfast form og hell osteblandingen over. Dette skal stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

Slik gjør du blomkålmos:

Når laksen står i ovnen, kan du kutte blomkålhodet i biter. Ha ca. 50 gram smør i bunnen av en kjele og legg blomkålen over. Dette skal bare stå og putre i ca. 15-20 minutter, til det er mørt. Pass på å røre underveis så det ikke brenner seg. Når det har blitt mykt nok, kan du bruke en stavmikser til å lage skikkelig mos. Smak til med salt, pepper og muskat.


Server retten med litt sitron ved siden, og topp det gjerne med frisk persille