Kringle uten egg
Søt gjærdeig:
50 g gjær 100 g Meierismør 3½ dl H-Melk 1 dl sukker 1 ts malt kardemomme 11 dl (ca.500g) hvetemel Fyll (f.eks. eplemos, makronfyll eller smør&sukker) Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Ha i sukker, kardemomme og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Ha deigen på bakebordet og elt den lett, kjevle den til et rektangel ca. 20 x 40 cm. Ha på ønsket fyll, f.eks. eplesyltetøy, sukker og kanel. Rull deigen fast sammen fra langsiden, legg den på stekeplate dekket med bakepapir, med skjøten ned. Stekes i stekeovnen på 225 ° C i ca. 15 minutter |