Kremet tomatsaus med tunfisk (til pasta)Kategorier: Middag
Ingredienser:
1 stor gul løk 2 fedd hvitløk 2 ss olivenolje til steking Ett stort glass Dolmio pastasaus classic (500g) 2-3 dl vann 2 friske tomater 1/2 potte friske urter (for eksempel oregano) 1 pose frosne babygulrøtter (250 g) 1 pose frosne selskapserter (250g) 2 bokser tunfisk i vann 1 beger lett crème fraîche Pasta, frisk salat, revet ost Fremgangsmåte: Skrell og hakk løk og hvitløk i små biter. Sett på den lille jerngryta på 5 eller 6 og stek løken myk og gylden i oljen. Kutt de friske tomatene i små biter, klipp opp urtene. Når løken så vidt begynner å få farge, tilsett tomater og urter og la det steke med noen sekunder. Ha deretter i glasset med tomatsaus. Bruk vannet (ca halvfullt glass) til å riste ut resten av sausen og skylle glasset. Hell vannet over i gryta. Kok opp. Nå er det på tide å koke opp vann til pastaen og kutte opp salaten. Tilsett frosne gulrøtter og erter i gryta og la det koke noen minutter. Sett ned varmen på ca 4. Ha pastaen i kokevannet når det koker og kok i angitt tid. Åpne boksene med tunfisk og hell av vannet. Når pastaen har 3 minutter igjen å koke, ha tunfisken oppi pastasausen og rør godt. Tilsett crème fraîche. Serveres med en frisk grønn salat og revet ost. |