Kaja og Marius' oppskrifter

Kremet tomatsaus med tunfisk (til pasta)

Kategorier: Middag


Ingredienser:

1 stor gul løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje til steking
Ett stort glass Dolmio pastasaus classic (500g)
2-3 dl vann
2 friske tomater
1/2 potte friske urter (for eksempel oregano)
1 pose frosne babygulrøtter (250 g)
1 pose frosne selskapserter (250g)
2 bokser tunfisk i vann
1 beger lett crème fraîche

Pasta, frisk salat, revet ost

Fremgangsmåte:

Skrell og hakk løk og hvitløk i små biter. Sett på den lille jerngryta på 5 eller 6 og stek løken myk og gylden i oljen. Kutt de friske tomatene i små biter, klipp opp urtene. Når løken så vidt begynner å få farge, tilsett tomater og urter og la det steke med noen sekunder. Ha deretter i glasset med tomatsaus. Bruk vannet (ca halvfullt glass) til å riste ut resten av sausen og skylle glasset. Hell vannet over i gryta. Kok opp. Nå er det på tide å koke opp vann til pastaen og kutte opp salaten.
Tilsett frosne gulrøtter og erter i gryta og la det koke noen minutter. Sett ned varmen på ca 4. Ha pastaen i kokevannet når det koker og kok i angitt tid.
Åpne boksene med tunfisk og hell av vannet. Når pastaen har 3 minutter igjen å koke, ha tunfisken oppi pastasausen og rør godt. Tilsett crème fraîche.

Serveres med en frisk grønn salat og revet ost.