Kajas pannekakerKategorier: Middag Billig Dessert
Grunnoppskrift:
1 egg 1,5 dl hvetemel 2,5 dl melk Gang opp til ønsket mengde. For en stor porsjon, bruk ett egg per person pluss ett egg ekstra. Du trenger også: Salt Smør til steking Fremgangsmåte: Rør sammen ingrediensene i god tid, slik at røra får svelle. Minst 30 min, gjerne mer. Bruk en kvart teskje smør i panna per pannekake. La den smelte og fordel godt ut til kantene. (Smør kan droppes for ca hver 3. pannekake). Prøv deg frem for å finne riktig varme for steking. Hver ovn er forskjellig. Noen ganger er løsningen å bytte opp og ned mellom to trinn med jevne mellomrom. Ikke ta for mye røre i panna. Hold igjen på mengden, og løft opp panna for å la røra fordele seg rundt. Da får du tynne pannekaker som blir raskere gjennomstekt, smaker bedre, gjør at røra rekker til flere pannekaker, og alle kan spise flere pannekaker før de blir mette. ;-) Hvis du skal steke en stor porsjon, og er god på multitasking, stek i flere panner samtidig, da går det fortere. Legg en tallerken eller alufolie over for å holde på fuktighet og varme. |
|
Hvalerpannekaker:
Server pannekakene med friske jordbær og sukker |