JegerpaiKategorier: Middag
Dette er en variant av "Shepherd's Pie", men med viltkjøtt blir det selvfølgelig jegerpai.
Ingredienser: 400 g elgkjøttdeig 1 løk Smør/margarin/olje 2 dl rømme el. kesam 2 Einebær Noen tørkede traktkantareller 15 mandelpoteter 4 dl melk 1 tomat Salt og pepper Ovn: 180° C Kok potetene. Skrell løken og skjær i biter. Stek i smør e.l. på middels varme til den blir blank. Ha oppi og brun kjøttdeigen. Tilsett rømme, knuste einerbær og sopp. Kok opp og ta av platen. Skrell potetene og lag potetmos med smør, melk, salt og pepper. Legg kjøttsausen i bunnen av en ildfast form og legg potetmosen oppå. Skjær tomaten i skiver og legg på toppen. Ha evt. smør på der det ikke er tomat. Stek i ovnen i 30 min. Hvis man vil ha sprø topp kan man kjøre den på grill 5 min til slutt. Serveres med rosenkål, tyttebærsyltetøy og stekte kantareller. |