Kaja og Marius' oppskrifter

Jegerpai

Kategorier: Middag


Dette er en variant av "Shepherd's Pie", men med viltkjøtt blir det selvfølgelig jegerpai.

Ingredienser:

400 g elgkjøttdeig
1 løk
Smør/margarin/olje
2 dl rømme el. kesam
2 Einebær
Noen tørkede traktkantareller
15 mandelpoteter
4 dl melk
1 tomat
Salt og pepper

Ovn: 180° C

Kok potetene.
Skrell løken og skjær i biter. Stek i smør e.l. på middels varme til den blir blank. Ha oppi og brun kjøttdeigen. Tilsett rømme, knuste einerbær og sopp. Kok opp og ta av platen.

Skrell potetene og lag potetmos med smør, melk, salt og pepper.

Legg kjøttsausen i bunnen av en ildfast form og legg potetmosen oppå. Skjær tomaten i skiver og legg på toppen. Ha evt. smør på der det ikke er tomat.

Stek i ovnen i 30 min. Hvis man vil ha sprø topp kan man kjøre den på grill 5 min til slutt.

Serveres med rosenkål, tyttebærsyltetøy og stekte kantareller.