FiskegratengKategorier: Middag
Nok til oss i to dager
4dl melk 5ss mel 3ss smør 1/2 ts salt 1krm muskat pepper etter smak 3-4 egg Fisk Evt macaroni hvis man vil Evt blomkål hvis man vil Brødsmuler/knekkebrødsmuler/el.l. Sett ovnen på 200grader Lag tykk hvit saus og kjøl den ned litt Skill eggene, rør plommene inn i sausen og pisk hvittene stive. Kok macaroni som vist på pakken. Kok blomkålen litt Del opp fisken i småbiter. Kan være rå eller kokt fisk, eller frossen eller lutefisk. Hvis det er rå eller frossen eller lutefisk så bruk 1dl mindre melk. Bland fisk og macaroni og blomkål i sausen. Bland forsiktig inn hvittene (gjør ikke noe om det ikke blir godt blander). Strø over knuste knekkebrød eller andre smuler. Stekes i 45-60 min. Test med en pinne. Hvis det er for mye væske kan den godt stå litt lengre, den blir da god men ikke like luftig. Server med poteter, grønnsaker og smeltet smør. Hvis den er med lutefisk så er det godt med ribbefett over! Det går også an å sløyfe fisken og lage blomkålgrateng, men da er det godt med litt ekstra smør. |