Asparges med spekeskinkeKategorier: Gourmet
Ingredienser:
11 friske grønne asparges 22 skiver spekeskinke 1/2 pakke pinjekjerner, eller en pose 6 cherrytomater 1/2 liten isbergsalat Olivenolje Flak-salt (eks. Maldon) 6-8 mandelpoteter Parmesanost Sitrondråper Vask potetene med "potethansker". Gi opp og kast hanskene i søpla. Kok potetene med skall. Rist pinjekjernene på tørr stekepanne til de har fått litt farge. Når potetene er ferdigkokt, skyll dem i kaldt vann. Skjær salaten i tynne strimler og dander på to tallerkener. Legg resten til side og les litt mer pensum i en halvtime til filmen begynner. Del 6 av mandelpotetene i to på langs. Legg de andre to i kjøleskapet, de trenger du ikke likevel. Legg dem i vifteform på tallerkenene. Drypp på to dråper olivenolje på hver halve potet og dryss over en klype fingersalt. Legg hele cherrytomater sammen med potetene i mønster. Kok opp vann i vannkokeren. Kok aspargesene i høy kjele, ha sitrondråper i kokevannet istedenfor salt. Ikke la vannet dekke toppene. Ta av etter 3-5 minutter. Skyll aspargesene i kaldt vann. Mens de kokte skulle du ha lagt ut spekeskinkene i par på to og to og revet parmesanost over dem. Rull hver asparges inn i to spekeskinkeskiver og legg dem i stjerneform på tallerknene. Dryss over pinjekjerner og noen dråper olivenolje. Skjær tynne skiver parmesanost og legg på til slutt. Krangle, diskuter eller trekk lodd om hvem som får tallerkenen med 6 aspargeser. Server med en frisk og tørr hvitvin. Gentil Hugel fra Alsace funket fint. |
|
Før du gikk for å lese pensum skulle du også skjære av den nederste biten av aspargesene og skrelle litt av skallet nederst.
Det er også et fint tips å brekke av den nederste delen av aspargesen istedenfor å skjære. Da skal den i teorien knekke akkurat der den skal, så du ikke får med den delen du ikke vil spise. Det er dessuten mer lettvint da du ikke trenger kniv. |